Sosyal Medya Uzmanlığı - Galaksi Host

Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal Medya Uzmanlığı



Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

Üniversitelerde Sosyal medya uzmanlığı diye bir bölüm yok. Ä°ÅŸletme, pazarlama, halkla iliÅŸkiler, halkla iliÅŸkiler ve tanıtım, halkla iliÅŸkiler ve reklamcılık gibi bölümlerden mezun olanlar bu alanda çalışabiliyorlar. Ayrıca üniversitelerde ve eÄŸitim merkezlerinde sosyal medya uzmanlığı sertifika programları mevcut. EÄŸitimlerde itibar yönetimi, marka yönetimi, sosyal medya raporlama, mobil pazarlama, dijital kampanya, PR stratejileri, kriz yönetimi gibi konular iÅŸleniyor. Bu eÄŸitimlerden yararlanarak ve çok çalışarak iyi bir sosyal medya uzmanı olabilirsiniz.

10 Adımda Sosyal Medya Uzmanı Olmak

Sosyal medya, kullanıcılar ve markalar tarafından tam olarak benimsenemedi. Herkes sosyal medya uzmanı olabileceÄŸini sanıyor. GeliÅŸen ve deÄŸiÅŸen internet düzeninde bu durum biraz zor. Ancak aÅŸağıdaki ipuçları ile kendi sosyal medya alanınızı yaratabilir, yönetip takip edebilirsiniz.

  1. Facebook ve Twitter bilin.

Facebook ve Twitter’da Türk kullanıcıları yakından tanımalısınız. Kullanıcı profillerini, takip edilen kampanya ve reklamları yakından gözlemleyin. Atılan tweet sayısını bilmeli, güncel konular hakkında tweet atmalı ve kampanyalarınızı bu iki güçlü araçtan yürütmelisiniz.

  1. Sahte hesaplar yaratın, “like” ve “follower” kazanın.

Sahte hesaplar açarak marka ve kampanyalarınızı bu hesaplarla beÄŸenin ve takip edin. Sahte sayfalar üretin ve buralara reklam verin.

  1. Takipçilerinizi sürekli bilgilendirin.

Sahip olduÄŸunuz sosyal medya aÄŸlarından takipçilerinize güncel bilgiler verin. Her gün firmanız ve kampanyalarınızla ilgili paylaşımlarda bulunun. Web sitelerinizin adreslerini verin ve yorumlar yapın.

  1. Bilginizi konuÅŸturun.

Sosyal medya uzmanı her konuda bilgi sahibi olmalı ve bunu internet kullanıcılarına göstermeli. Tutarlı öngörüler, bilginizi kanıtlayacak ufak detaylar baÅŸarılı olmanızı saÄŸlayacaktır.

  1. Ä°çerik üretmeye vakit harcamayın.

Türk insanının içerik ile çok ilgilenmediÄŸini belirtmekte yarar var. Ä°lgi çekici spotlar, video ve komik sözler ile kullanıcının dikkatini çekebilirsiniz. Bu alanda kendinizi geliÅŸtirirseniz baÅŸarılı olursunuz.

  1. DoÄŸal ve samimi olun.

Kullanıcıların sizi benimsemesi için imla kurallarına birebir dikkat eden ve ciddi bir tarzla yazan bireyler olmayın. Kampanyalarınızı paylaşırken doÄŸal ve içten bir dil her zaman daha dikkat çekicidir.

  1. Siyasi konularla ilgilenmeyin.

Ä°yi bir sosyal medyacı firmanın imajını zedeleyecek konulara girmekten kaçınır. Siyaset konuÅŸmak ve yorum yapmak bir uzmanın görevi deÄŸildir. Bu durum potansiyel müÅŸterilerin firmadan uzaklaÅŸmasına neden olur.

  1. Dünya’daki baÅŸarılı sosyal medya kampanyalarını takipçilerinizle paylaşın.

En yeni ve dikkat çekici kampanyaları takipçilerinizle paylaÅŸarak trendleri takip ettiÄŸinizi gösterin.

  1. Sosyal medya camiasını takip edin ve davetlere katılın.

Markaların davetlerini takip etmelisiniz. Yeni firmalarla ve kiÅŸilerle tanışın, çevrenizi geniÅŸletin.

  1. BaÅŸarının çok çalışmanın getirisi olduÄŸunu bilin.

Sosyal medyacı olmak istiyorsanız her gün deÄŸiÅŸen internet trendlerine ayak uydurmalı, çok çalışmalısınız. BaÅŸarılı olmak için bu iÅŸi yapan diÄŸer insanlardan farklı olmalısınız.

Yeni yeni hayatımıza giren ve görülen o ki kolay kolay hayatımızdan çıkmayacak olan sosyal medya kiÅŸilere farklı bir iÅŸ olanağı sunuyor. Siz de bu alanda kendinizi kanıtlamak istiyorsanız hemen eÄŸitiminizi alarak iÅŸe baÅŸlamalısınız. BaÅŸarılı bir sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız her gün deÄŸiÅŸen internet trendlerine ayak uydurmalı, çok çalışmalısınız.

Bizden haberdar olmak için yan tarafa mail adresinizi yazabilirsiniz.

Ãœye GiriÅŸi

Veya
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Şifrenizi mi unuttunuz? Kayıt olmak ister misiniz? İletişim & Ulaşım